home Stichting Letter en Feest organiseert jaarlijks een bal, waarmee de boekenweek op feestelijke manier wordt geopend. Dit bal is – anders dan het officiele Boekenbal – voor iedereen toegankelijk.

Bal der Geweigerden In de voorgaande jaren organiseerde Letter en Feest viermaal het ‘Bal der Geweigerden’. Daarin werd, in een feestelijke setting, aandacht gevraagd voor onderwerpen als opgesloten dichters, Turkije en de Europese Unie en Cuba Libre. Aan deze bals werkten tientallen schrijvers, dichters, cabaretiers en muzikanten mee.

Enkele namen: Huub van der Lubbe, Adriaan Jaeggi, Gerrit Komrij, Erik van Muiswinkel, Hagar Peeters, The Cuban Brothers, Maria Barnas, Tommy Wieringa en Hans Teeuwen. In de landelijke pers werd het Bal al snel aangeduid als ‘het alternatieve boekenbal’. In 2009 zal de Friese literatuur in het middelpunt staan. In 2010 staan het bal der geweigerden in het teken van de kabouters.

foto's Stichting Letter& Feest organiseerde op 10 maart 2009 voor de vijfde maal een feestelijke opening van de Boekenweek: Bekijk hier de foto's..
krantenDe afgelopen jaren haalde het Bal der Geweigerden telkens de cultuurpagina's van de landelijke kranten.